Vilken hudtyp har du?


Bra tips / onsdag, februari 23rd, 2022

Det finns fyra distinkta olika hudtyper, det vill säga torr, fet, kombinerad och normal hud. Nu ska du få höra hur du kan bedöma vilken av hudtyperna du har.

Torr hud

Den torra hudtypen har för litet lipider, alltså naturliga fetter. Den kan kännas irriterad och spänd eller den kan klia och fjälla. Den här typen av hud är inte så elastisk och den kan kännas sträv. Du som har det här problemet behöver fuktgivande och vårdande produkter för torr hud.

Fet hud

Din hy ser oljig och glansig ut fast du nyss rengjort den eftersom den producerar för mycket talg. Du kanske lider av akne eller pormaskar. Du ska använda hudvårdsprodukter som innehåller funktionella syror så som AHA eller BHA, vilka håller talgproduktionen nere.

Kombinerad hud

Om du har både torra partier och den så kallade T-zonen (från hakan längs näsan till pannan) känns fet, då har du kombinerad hud. Då kan du med fördel använda olika hudvårdsprodukter för de olika delarna av ditt ansikte.

Normal hud

Den normala typen är enklast att sköta om. Då du har normal hud är den mjuk, slät och elastisk och ofta problemfri. Du har sällan problem med akne eller pormaskar, inte heller irritation och sträva partier.

Läs mera om olika hudtyper och hur du vårdar din hudtyp på Babyface.