Smyckesmaterial


Bra tips, Trender / onsdag, februari 12th, 2014

Smycken har alltid tillverkats i en rad olika material. Däremot har det under vissa perioder varit mer eller mindre populärt med smycken av ett specifikt material. Under 80-talet var plasten t.ex. på stark frammarsch med starka gälla färger. Plast är fortfarande mycket vanligt idag också men inte i samma utsträckning.

Guld och Silver

Guld och silver har alltid varit stående material i smycken. Dessa ädelmetaller används till allt från örhängen till halsband och kan användas både till vardags och till fest. Däremot anses just guld vara lite mer festligt och elegant än silver och används därför  inte i lika stor utsträckning till vardags så vida det inte är ringar.

Titan

För de som har metallallergier av något slag är titan den enda lösningen. Det är detta material som man även använder vid implantat så det är vetenskapligt bevisat att kroppen inte reagerar på just titan.

Mässing

Ett material som är billigt att köpa men som ändå ser dyrt och exklusivt ut. Kanske är det just den kombinationen som gjort att mässing blivit allt mer populärt på de senaste åren. Mässing är också lättare att arbeta med vilket har gjort att mindre kända designers ibland väljer detta material för att skapa sin kollektion.