Smyckes trender 2013


Bra tips, Trender / torsdag, oktober 10th, 2013

Ett signum för smycken 2013 är stora smycken som tar plats och som syns. Uttrycket ”less is more” har inte funkat på smyckes fronten detta år utan trenderna har pekat åt stora designade smycken som skapat ett smakfullt uttryck.

 

Kedjor

Under sommaren 2013 har kedjorna gjort ett tydligt avtryck bland accessoarerna och dessa har förekommit både på armband, halsband och örhängen, i olika färger och tjocklekar. De personer som stuckit ut mest under sommaren med kedjetrenden är designerna Dean och Dan på Dsquared2 med sin coola ”bikerinspirerade kollektion” som släpptes nu i sommar.

Halsband

Maffig halsband har varit en stor trend under våren och sommaren 2013 och det kommer att fortsätta så även under hösten. Satsa på ett stort silver halsband mot en i övrigt neutral outfit så att halsbandet verkligen drar blickarna till sig, då är du helt rätt ute. Mila Silver är ett företag som säljer riktigt snygga designade silversmycken, helt efter höstens trender.  Här finns också stela halsband i äkta silver från Milas egna sortiment, MILA 925, en trend som verkligen höjer festkläderna till skyarna. Förutom silversmycken så är även pärlor, barock och plast en stor trend bland smyckena i höst, gärna i vågade färgstarka toner.

Halsband

Örhängen

Är du inte personen som gillar halsband så funkar det lika bra med stora iögonfallande örhängen som accessoar. Idag finns det många snygga örhängen att välj bland, i riktigt bra prisklasser vilket gör att du kan ha ett helt gäng hemma och välja bland. Även här har vi hittat ett par jättesnygga örhängen på Mila Silver av märket Björg, som passar perfekt för höstens trender. Det är ett par örhängen i roséguld med långa oxiderade silverkedjor, riktigt snygga.

För att framhäva örhängena på rätt sätt är det helt rätt att sätta upp håret. I höst är det riktigt trendigt med håret uppsatt, antingen i en hög stram hästsvans eller en låg slarvig knut i nacken. Även flätorna lever kvar under hösten så har du örhängen i en mer ”bohemic chic” stil matchas det snyggt i en lekfull fläta i håret.

Armband

Även armbanden är stora och ska synas. Chanel visade upp breda kedjearmband, Fendi matchade med mängder av hårda färgglada armband och Hermes associerade med läderarmband på visningar inför 2013. Så variationen är omfattande men gemensamt är det smycken som ogenerat tar mycket plats. Eftersom du kan hitta moderiktiga armband i alla prisklasser kan du unna dig ett antal billigare för att kunna variera till den outfit du väljer för dagen.

Hårsmycken

Varför nöja sig med armband, halsband och örhängen då du även kan sätta smycken i håret. set Traditionella uppsättningar kan byggas upp med så kallade “donuts” och piffas till med blommor i varierande färger eller kanske en guldlänk formad som en bladranka. Du hittar också diadem och hårband utformade som kedjor i varierande metaller och modeller som är så rätt för året.