Så kombinerar du dina accessoarer bäst


Accessoarer, Bra tips / torsdag, oktober 15th, 2020

Att kombinera accessoarer är något av en konstform. Med andra ord är det något du blir bättre på ju mer erfarenhet du får. Även om du kanske inte alltid kan sätta fingret på varför något fungerar bra, kommer du åtminstone kunna göra bättre och bättre val. Här kommer några snabba tips på vad du kan tänka på när du börjar lära dig mer.

Angående stora accessoarer

Stora accessoarer kan vara riktigt lockande att använda och det finns många vackra exemplar som kan lyfta en outfit till nya höjder. Men samtidigt bör du alltid vara försiktig med hur många du använder dig av. En eller två är ofta tillräckligt för en outfit. Använder du fler stora accessoarer än så riskerar du att få ett ganska stökigt slutresultat.

Att färgmatcha accessoarer

Färgmatchning är också något du bör vara försiktigt med rent generellt sett. Att matcha färger allt för mycket kan ta bort från de individuella delarna då allt mer eller mindre smälter samman. Att arbeta med komplementfärger är i regel en bättre metod. Och du kan enkelt hitta komplementfärger genom att titta på en färgcirkel och se vilka färger som ligger på motsatt sida från varandra.