Mobilen- den nya accessoaren


Accessoarer, Bra tips / onsdag, augusti 28th, 2013

Mobilen, och på senare år smartphonen, har idag blivit en helt naturlig del av våra liv och något som i princip alla har. Mobiltelefonen kan även sägas vara den mest populära accessoaren och därför kan det vara kul att styla den lite extra med ett snyggt skal eller dylikt.

photodune-5318549-smartphonIdag finns en skal i alla möjliga utföranden med olika användningsområden. Då vi använder våra mobiler allt mer och bär med oss dem i princip över allt har det också blivit allt viktigare att skydda dem från stötar och liknande.

Ett sätt att skydda sin smartphone på är att sätta på en så kallad ”bumper”, ett kantskydd som ofta är tillverkat i mjukare material som gummi eller silikon, vilket gör att telefonen inte tar lika stor skada i fall man skulle tappa den. ”Bumpers” finns främst till Iphone och då i alla färger man kan tänka sig.

Till andra märken finns i huvudsak skal i form av så kallade ”hard case” i stryktåligt material som täcker både kanter samt baksidan på mobilen. Dock erbjuder även Nokia, Samsung och Sony med flera skal och fodral i andra material som exempelvis silikon.

Eftersom man rör mycket vid en smartphones skärm kan det vara en bra idé att skydda även denna så att den håller längre genom att sätta på ett displayskydd. Dessa skydd går att hitta till i princip alla modeller och säljs ofta i pack om flera.