Håret som accessoar


Bra tips / tisdag, augusti 26th, 2014

Att ta väl hand om sitt hår är en växande trend. Frisyrer i både håret och skägget används som ett sätt att uttrycka sig. Många kanske ser exempelvis skägg som endast en prydnad men historiskt är det så mycket mer. Skägget har vart en trend bland både religiösa människor och kungafamiljer. De användes för att markera anseende, vilken grupp man tillhörde och positionen man hade i samhället.

Skägget har länge varit en del av den personliga identiteten. Mer om det kan man läsa på Svenska Dagbladet.

Skäggig man

På senare år har ansiktshåret gjort en comeback och alltfler män går från att vara slätrakade till att bära skägg. Hur stark trenden varit märks på att rakhyvelstillverkarna faktiskt fått svårare att sälja rakningsprodukter. Dock är det inte bara helskägget som är trendigt – många arrangerar sin ansiktsbehåring i mer eller mindre vågade former. Det går att fixa ansiktshåret precis hur man vill – som synes. Viktigt för att vårda skägget är att använda sig av produkter av hög kvalitet. Det gäller allt från rakning till hårvård. Du hittar riktiga kvalitetsprodukter för rakning på Sliqhaq. De säljer exempelvis rakblad från tyska Solingen.

Vare sig du som man vill vara renrakad i ansiktet eller ha skägg måste ansiktet vårdas. En man rakar sig ungefär 20 000 gånger i livet och då gäller det att ta bra hand om huden med produkter med bra kvalité. Använd dig aldrig av slöa och rostiga blad då det är större chans att du skär dig. Vid rakning kan det uppstå irritation i huden och du kan få inåtväxande hårstrån och klåda. Det gäller att använda sig av produkter anpassade efter din hudtyp för att slippa problem efter rakning. Har du mustasch eller skägg gäller det att sköta omåhret så det ser välvårdat ut. Det finns en hel rad av olika produkter att välja mellan för att det ska se så bra ut som möjligt och precis som med håret på huvudet kan du färga det om du känner att du vill ändra färg.