Få en jämnare hudton


Bra tips, Trender / tisdag, oktober 27th, 2020

En jämnare hudton kommer innebära att du inte behöver lika mycket eller lika täckande smink för att få det där perfekta resultatet. Det viktigaste du kan göra för att få en jämn hudton är att skydda dig mot solen eftersom solens starka strålar kan ge pigmentfläckar. Använd därför alltid solskyddsfaktor i ansiktet och tänk på att även vinterns solstrålar kan vara starka för den tunna huden i ansiktet.

Microneedling

Ojämn hudton kan uppstå av flera olika anledningar, förutom solexponering kan också hormoner och inflammationer bidra till detta. Ärr som kommer från acne kan dessutom bidra till rödflammiga partier. På salong kan du få den hjälp som behövs via microneedling. Det finns också liknande redskap som du kan köpa hem och arbeta med hemma för att få en jämnare hudton, dessa rollers är dock inte lika djupgående som de på salong.

Trolla med smink

Även om smink inte ger dig en jämnare hudton permanent fungerar det utmärkt som en av flera lösningar. Med hjälp att rätt concealer kommer du kunna dölja olika ojämnheter i huden, men du behöver ha rätt concealer till rätt syfte. Använd först en foundation för att se vad den täcker och applicera sedan concealer på de områdena där du känner att du har behov av ännu mer utjämning.