Billiga smycken


Bra tips / onsdag, november 12th, 2014

Vi gillar alla smycken men ibland så kan de bli lite väl dyra, speciellt om de är gjorda av ädelmetaller. Vad finns det då för möjligheter att trots det, spara lite extra?

guldring i sand

Köp begagnat

För det första så kan man kolla begagnatmarknaden där man bor. Det snabbaste sättet är att gå in på Blocket och kolla vad som ligger uppe där. Har man tur så kan man göra riktiga klipp om man är tidigt ute. Att gå runt och undersöka stadens antikvariat eller pantbanker kan också vara ett sätt att hitta vad man är ute efter. Priserna är kanske inte riktigt lika låga där men du får istället lite mer säkerhet i att de smycken du köper är gjorda i de material de utlovas för att vara.

Du kan själv till stor del kontrollera att allt är korrekt, speciellt om det är guld. Allt guld som har tillverkats i Sverige under de senaste 250 åren har nämligen stämplats med tre kronor för att visa dess äkthet. Det kan även stå hur stort guldinnehållet är, även det med en stämpel. Guld är dessutom betydligt tyngre än vad det först ser ut att vara, har inga magnetiska egenskaper och missfärgar inte. Denna informationen kan användas för att avgöra om det verkligen rör sig om guld.

Köp online

Att köpa smycken online blir precis som all annan onlinehandel bara mer och mer populärt. Det faktum att du som konsument dessutom kan spara en stor mängd pengar genom att endast köpa då det är på rea gör det hela ännu mer intressant. För att lyckas med detta bör du använda till exempel Rabatterat.nu, det är en sida som listar alla stora reor och hemliga rabattkoder som finns på onlinebutiker just nu. Med hjälp av det kan du få stora besparingar och dessutom hitta nya butiker och smycken du tidigare inte kände till.