Att tänka på när man köper smycken


Accessoarer, Bra tips / torsdag, augusti 22nd, 2019

Alla har vi nog köpt ett eller annat smycke som såg väldigt snyggt ut men som vi sedan hade svårt att hitta bra användning för. Detta kan bero på en rad olika anledningar, men här utforskar vi några som alla inte är fullt medveten om.

Medan de tips nedan kan fungera riktigt bra för många är det viktigt att tänka på dem som generella tips och inte några sorts modelagar. Alla får uttrycka sin personliga stil på det sätt de önskar och ingen ska känna att de är begränsad av andras smak.

Smycken och hudtoner

Har man någonsin testat ett smycke som såg riktigt vackert ut på någon annan men inte fungerade lika bra på en själv kan svaret på detta mysterium vara hudtonen. Vad detta i grund och botten handlar om är helt enkelt färgmatchning av smycket och huden. Det finns både varma och kalla hudtoner och det gäller att veta vilken man har.

Varma hudtoner passar bra ihop med varma färger som rött, orange och guld. Kalla hudtoner passar bättre ihop med kalla färger som blått, grönt och silver.  Och med tanke på detta kan förändringar i hudtonen som att bli brun, antingen på naturlig vis eller artificiellt, också förändra vilka smycken som passar ihop med hudtonen.

Välj ett eller max två iögonfallande smycken

Smycken kan vara allt från diskreta till att vara det första man lägger märke till. När det kommer till de mer iögonfallande objekten säger det ju nästan sig själv att de börjar kämpa om uppmärksamheten när de börjar bli för många. Ett sådant räcker gott och väl i många fall, men två kan även fungera.

För att hitta denna balans kan man även tänka på kläderna man planerat använda till dem. Mer neutrala plagg kan lättare bäras upp med två smycken som drar åt sig blickarna. Har man dock några riktigt extravaganta kläder kan det vara mer passande att bara välja de mer diskreta smyckena.