Att sälja guldsmycken som man inte använder


Bra tips / torsdag, februari 11th, 2021

Har du guldsmycken hemma som du inte använder? Ligger de i smyckeskrinet eller undanstoppade i lådor? Har du funderat på att sälja smyckena? Om du inte använder dem eller de har något sentimentalt värde för dig så är det bättre att du säljer dem.

Ta reda på värdet

Hur mycket du får betalt beror på vad det är för karat på guldet och hur mycket det väger. Priset skiljer sig också åt mellan olika uppköpare. Om du håller koll på råvarupriset på guld så ser du dock om priserna går upp eller ned. Var noga med att du får rätt värde på det guld som du vill sälja. Hitta seriösa aktörer som exempelvis Guldpost.se.

Skrotguld eller auktion

Du bör ta reda på om dina smycken är värda mer i sitt ursprungliga skick än endast som guld. Om smycket har en unik utformning eller stenar kan det vara värt mer att sälja på auktion. Du hittar mer råd i denna artikel. Du kanske har fått några smycken i guld från någon släkting och som du inte alls använder. Då kan det vara bättre att sälja detta och köpa något som du verkligen vill ha.

Smidigt sätt att sälja

När du har tagit reda på vad ditt guld är värt och om det ska säljas som guld återstår det roliga att få pengar för de smycken som du inte använder. Ett smidigt sätt att sälja ditt guld är att skicka det du vill sälja i en guldpåse. Hos Guldpost så får du ett rekommenderat brev döär du lägger ditt guld och skickar tillbaka. Du får ett meddelande om värdet och väljer om du vill sälja.